Sådan kan meditation hjælpe dig op til indfødsretsprøven

 

Det er ikke ukendt at meditation er en populær øvelse og færdighed, som mange danskere dagligt udøver. Måske er du nysgerrig efter selv at prøve det, men du er usikker på hvordan du skal starte. Hvis du står og skal op til indfødsretsprøven, så er det en rigtig god idé at begynde lige nu!

 

Meditation er for mange en del af en livsstil, som fokuserer på at gøre stress og at dømme ens egen eller andres handlinger en mindre del af hverdagen. Meditation kan også hjælp med angst og bekymringer samt en overordnet bedre fysisk og psykisk tilværelse. Men hvordan kan dette hjælpe dig med at bestå indfødsretsprøven, spørger du. Meditation hjælper dig med at fokusere på det der er vigtigt samt det forbedrer hukommelsen på samme tid! 

 

5 typer af meditation som kan hjælpe dig op til indfødsretsprøven: 

 

  1. Metta-meditation. 

Metta-meditation, eller “loving-kindness” meditation , er en meditation som fokuserer på at dyrke en venlighed og kærlighed over for alt – selv overfor de mennesker du ikke synes om, samt kilder til stress. (indfødsretsprøven). Denne form for meditation går ud på at trække vejret dybt, imens man åbner sit sind til at modtage kærlighed og venlighed. Herefter sender man selv kærlige tanker ud til verden, til andre mennesker eller folk man holder af. Dette gentages indtil man føler, at man har en attitude af venlighed og kærlighed. Denne form for meditation kan specielt hjælpe folk, som er berørt af vrede, frustration eller som er i konflikt med sine medmennesker. 

 

  1. Kropsscanning.

Denne form for meditation opmuntrer folk til at “scanne” deres krop fra top til tå (eller omvendt) og finde områder, som er berørt af spænding. Nogle gange kræver denne meditation at man spænder i specifikke muskler og herefter slapper af. Denne form for meditation kan hjælpe udøveren med at fremme en generel følelse af ro og afslapning. Den kan også hjælpe med kroniske smerter eller søvnproblemer. 

 

  1. Mindfulness.

Denne form for meditation opfordrer dig til at forblive opmærksomme og tilstedeværende i nu’et. I stedet for at dvæle i fortiden eller frygte fremtiden, så opmuntrer mindfulness dig til at at være bevidst om dine nuværende og eksisterende omgivelser. Det er afgørende at du under denne meditation ikke dømmer dine tanker eller andre mennesker. For eksempel, i stedet for at være irriteret over en lang kø i supermarkedet, så prøv at iagttag og reflektér omgivelserne omkring dig – mennesker, lyde, lugte. Uden at dømme disse. Forskning har fundet at denne form for meditation kan hjælpe med fokus, hukommelse, mindske fikseringen på negative følelser, mindske impulsive, følelsesladede reaktioner samt at forbedre tilfredsheden i dit forhold. 

Du vil modtage en e-mail med din adgangskode straks efter købet. Ingen tid at spilde – du kan begynde, at øve dig med det samme indfodsretsprove.dk
  1. Åndedrætsbevidsthed.

Åndedrætsbevidsthed er en form for meditation, der opfordrer dig til opmærksomhed omkring din vejrtrækning. Under mediationen trækker udøveren vejret dybt og ånder langsomt ud, imens man tæller sine åndedrag eller på anden måde er opmærksom på vejrtrækningen. Det er vigtigt kun at være opmærksom på vejrtrækningen og lukke alle andre tanker ude, som måske kommer på sinde. Denne meditation er kendt for at være til fordel for folk som lider af angst, stress og kan tilhjælpe en forbedret koncentration og en større følelsesmæssig fleksibilitet. 

 

  1. Transcendental meditation.

Dette er en åndelig form for meditation, som også kan hjælpe dig op til indfødsretsprøven. Målet med denne meditation er, at hæve sig over sin nuværende tilstand. Dette gøres ved at forblive stillesiddende, imens man trækker vejret langsomt. (indfødsretsprøven). Med denne form for meditation følger et mantra, eller en sætning, som gentages af udøveren. Hvis du for eksempel er nervøs for indfødsretsprøven kan dit mantra være “Jeg er ikke nervøs for at tage indfødsretsprøven.”. Udøvere af denne form for meditation rapporterer både spirituelle oplevelser, samt øget opmærksomhed efter en meditation session. 

 

Som du nok har fundet ud af, så er meditation en rigtig god øvelse, for dig som skal op til den næste indfødsretsprøve, eller hvis du bare gerne vil forbedre din fysiske samt mentale tilstand og forståelse for verden omkring dig. Prøv dig frem og find ud af hvilken øvelse der passer bedst til dig – du vil helt sikkert ikke fortryde det.